Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ήρθε η ώρα της ανατροπής! Πρώτη δύναμη η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ το μήνυμα του Γραμματέα της ΔΟΕ Σπύρου Μαρίνη στην περιοδεία του σε σχολικές μονάδες στην Ημαθία

  

Ήρθε η ώρα της ανατροπής! Πρώτη δύναμη η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ το μήνυμα του Γραμματέα της ΔΟΕ Σπύρου Μαρίνη στην περιοδεία του σε σχολικές μονάδες στην Ημαθία

Βέροια, 16/5/2024

Σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας περιόδευσε την Τρίτη 14 Μάη ο Σπύρος Μαρίνης, Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕ, συνοδευόμενος από τα δύο εκλεγμένα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στον ΣΕΠΕ Ημαθίας (Κοκοζίδου Άννα και Χατζησάββα Παναγιώτη) μεταφέροντας το μήνυμα της ανατροπής των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ σε ΣΕΠΕ Ημαθίας και ΔΟΕ.

Σε όλες τις συναντήσεις διάχυτη ήταν η αισιοδοξία πως στις 30 Μάη οι εκπαιδευτικοί με την ψήφο τους θα γυρίσουν σελίδα σε ΣΕΠΕ και ΔΟΕ, για Σύλλογο και Ομοσπονδία που δε θα είναι κυβερνητικό φερέφωνο αλλά πραγματικό στήριγμα και αποκούμπι των εργαζομένων, στο μπόι των αναγκών και των ονείρων μας.

Στις παρεμβάσεις του ο Σπύρος Μαρίνης τόνισε πως ψήφος στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών σημαίνει:

1.     Το πιο ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, του αυταρχισμού και της κατασυκοφάντησης των εκπαιδευτικών. Για να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια έχουν την έγκριση ή την ανοχή των εκπαιδευτικών.

2.     Εντολή αποφασιστικής συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα που δίνει ο κλάδος για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Ενάντια στην «αξιολόγηση» με ουσιαστική υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου και όχι υπονόμευσή τους. Για αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή δώρων, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών στο παιδαγωγικό μας έργο και προστασία από συκοφαντίες, άδικες επιθέσεις και στοχοποίηση.

3.     Καταδίκη των επιλογών και της στάσης που ακολούθησε η πλειοψηφία των δυνάμεων του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα μας μπαίνοντας απέναντι στις πραγματικές διαθέσεις του κλάδου και προσφέροντας χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση. Με την απόφαση για αποδοχή των άδικων δικαστικών αποφάσεων και τη λήξη της απεργίας-αποχής τον Μάρτιο του 2024, την οποία ο κλάδος ανέτρεψε μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις. Την καταψήφιση της πανεργατικής απεργίας στις 17 του Απρίλη, καταστρατηγώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων. Την επιλογή να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του κλάδου τον Οκτώβριο του 2021, μια μέρα πριν την απεργία των 100.000 εκπαιδευτικών. Την απόφαση για συμμετοχή-νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών εκλογών-παρωδία της Κεραμέως για τους αιρετούς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους συναδέλφους συμβασιούχους που «αναπληρώνουν» εδώ και χρόνια τον εαυτό τους και όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να τους κρατούν σε εργασιακή ομηρία. Τονίστηκε πως η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών παλεύει και διεκδικεί τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την εξίσωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με τους μόνιμους συναδέλφους τους.

Στις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς ο Σπύρος Μαρίνης τόνισε πως δεν αρκούν μόνο οι διακηρύξεις αλλά χρειάζονται μαχητικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδία που θα διεκδικεί γιατί χωρίς αγώνες τίποτα δεν κερδίζεται, αφού όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε για το θέμα της εξίσωσης του ωραρίου των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών των ολιγοθέσιων σχολείων υπάρχει ομόφωνη απόφαση από το συνέδριο της ΔΟΕ εδώ και 2 χρόνια αλλά η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) δεν πήρε καμία πρωτοβουλία και δεν οργάνωσε κανέναν αγώνα για να βρει δικαίωση αυτό το δίκαιο αίτημα.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου