Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Για την άρνηση της πλειοψηφίας του ΣΕΠΕ Ημαθίας να καταδικάσει την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής


Για την άρνηση της πλειοψηφίας του ΣΕΠΕ Ημαθίας να καταδικάσει την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής
Βέροια, 13/1/2020
Την Πέμπτη 9/1 πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με κυρίαρχο θέμα αυτό του "Ψηφίσματος για την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής", που έβαλε η Παράταξή μας ήδη από 24/12, με αφορμή την αγόρευση της Εισαγγελέως στη δίκη της Χ.Α.
Επανειλημμένα, στις τοποθετήσεις μας επί παρόμοιων θεμάτων, έχουμε αναδείξει ότι ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χ.Α. προκύπτει από τη Ναζιστική φιλοσοφία της, ότι είναι το "μαντρόσκυλο του Συστήματος, που το αμολάει και το μαζεύει κατά τους σχεδιασμούς του (κυρίως όταν ανεβαίνει το Εργατικό Κίνημα)". Και τώρα, που δρομολογείται επέλαση αντεργατικών/αντιλαϊκών μέτρων (Ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις πλειστηριασμοί), είναι η ώρα το Σύστημα να την αναστήσει, να παραδώσει τους χρυσαυγίτες στην κοινωνία "άσπιλους κι αμόλυντους", για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση, προς υπεράσπιση των συμφερόντων που εκπροσωπούν.
Το ψήφισμα καταψήφισε η ΔΑΚΕ (ο νεότερος εκπρόσωπος της οποίας δεν αντιλαμβάνεται "γιατί πρέπει ν' ασχοληθεί το Δ.Σ. με μια δολοφονία, σε τι μας αφορά και γιατί θα πρέπει να πάρουμε θέση επί του θέματος" και θεωρεί εμπρηστικούς τους στίχους του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα). Σταθερή στην πάγια θέση της (ότι η Χ.Α. είναι ένα, μέχρι πρότινος, νόμιμα εκλεγμένο κοινοβουλευτικό κόμμα, στην κοινοποίηση των θέσεων του οποίου δεν μπορούμε να βάζουμε κόφτη), δήλωσε ότι "δεν μπορούμε ν' αμφισβητούμε τη δικαστική διαδικασία και να θεωρούμε ότι μεθοδεύεται αθώωση και ότι αναδεικνύεται ένας μόνο υπεύθυνος για τη δολοφονία Φύσσα, του οποίου και την καταδίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εισηγείται η Εισαγγελέας".
Δεν μας εκπλήσσει η στάση της ΔΑΚΕ - εξάλλου ο πολιτικός της φορέας έχει εγκολπώσει πολλά ακραία στοιχεία στο δυναμικό του - η οποία αρνήθηκε και στο παρελθόν να καταδικάσει τις δράσεις της Χρυσής Αυγής, μιλώντας απλώς για "ακραίους κύκλους".
Το ψήφισμα καταψήφισε και η ΔΗΣΥ, η οποία προτείνει "να συσταθεί διαπαραταξιακή Επιτροπή, για ν' ασχοληθεί με το φλέγον θέμα του Ναζισμού και να συντάξει ένα εμπλουτισμένο, κοινής αποδοχής κείμενο".
Στη διχασμένη ΕΡΑ, παρότι θεωρούν εξόχως πολιτική πράξη τη δολοφονία Φύσσα, ο ένας εκπρόσωπος υπερψήφισε το κείμενό μας, ενώ ο άλλος το καταψήφισε, μη αποδεχόμενος την "ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών που επέφεραν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ" και τις ευθύνες που έφερε ως κυβέρνηση, για την κωλυσιεργία στην δικαστική διαδικασία (και ξεχνούν ότι είχαν ασκηθεί πιέσεις για τη διεξαγωγή της σε καθημερινή βάση, με απαλλαγή των δικαστών από άλλες υποθέσεις και ήταν γνωστά τα προβλήματα με την ανεύρεση αίθουσας). 
Συνάδελφοι, 
Στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν χωράει εφησυχασμός και αυταπάτες: η εισαγγελική πρόταση δεν είναι τυχαία. Εκφράζει την προστασία που παρέχει το Σύστημα στον Φασισμό, που είναι δικό του παιδί κι αναδεικνύει την αναγκαιότητα να δυναμώσει η πάλη απέναντι σ’ αυτό το Σύστημα, που τον γεννά και τον θρέφει. 
Δεν έχουμε και αυταπάτες για την Αστική Δικαιοσύνη, που απ’ τη μια καταδικάζει με τη μέγιστη αυστηρότητα την καθαρίστρια για πλαστά πιστοποιητικά (προκειμένου να βρει μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας) κι από την άλλη προτείνει απαλλαγές για σύσταση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Παραθέτουμε το ψήφισμα που καταψηφίστηκε για ενημέρωσή σας:
Ψήφισμα για την επιχείρηση αθώωσης
της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής
Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας καταγγέλλει την τελική επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με την πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου.
Η πρόταση της Εισαγγελέα είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά δεν έρχεται από το πουθενά. Η δίκης της Χρυσής Αυγής, με ευθύνη των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων τράβηξε πάνω από 6 χρόνια, ενώ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών. 
Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη Εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, (καταθέσεις μαρτύρων, βίντεο, έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων.)
Ουσιαστικά η Εισαγγελέας αναπαρήγαγε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο την δήλωση του Κασιδιάρη ότι «Η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής» όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής-πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής!
Αυτή της η στάση δείχνει ουσιαστικά την πρόθεση της να λειτουργήσει ως πλυντήριο των εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης και με την πρόταση της να ανοίξει το δρόμο για την τελική αθώωση των δολοφόνων-φασιστών.
Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος και πολλάκις αποδείχτηκε και στην δίκη, από πόσο ψηλά απολαμβάνει στήριξη και κάλυψη.
Ανεξάρτητα από την έκβαση της δίκης, έχουμε χρέος όλοι οι εκπαιδευτικοί με αμείωτη ένταση να ανοίξουμε τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, να αποκαλύψουμε το ρόλο και το χαρακτήρα του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Να διδάξουμε στους μαθητές μας αξίες όπως συλλογικός αγώνας, αλληλεγγύη, ειρήνη, να μην επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να αναδείξουμε τις πραγματικές  αιτίες που γεννούν τον φασισμό και που δεν είναι άλλες από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε.
Τώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες μαζί με τους μαθητές μας για την απομόνωση και αποκάλυψη του εγκληματικού, ρατσιστικού ρόλου των ναζιστών.
Όλοι οι εργαζόμενοι εντείνουμε την επαγρύπνηση και τον αγώνα μας για την απομόνωση των φασιστών παντού αλλά και για την τιμωρία τους για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου