Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ στον ΣΕΠΕ Ημαθίας αρνήθηκαν να σταθούν αλληλέγγυοι στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ


ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ στον ΣΕΠΕ Ημαθίας αρνήθηκαν να σταθούν αλληλέγγυοι στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ
Βέροια, 13/1/2020
Με τη γνωστή τακτική των προσχημάτων, των αστείων δικαιολογιών και των σαθρών αιτιάσεων του στυλ δεν είμαστε ενήμεροι (για μια απεργία που διαρκεί 1 ολόκληρο μήνα!) οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ στον ΣΕΠΕ Ημαθίας καταψήφισαν το ψήφισμα που κατέθεσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) για την έκφραση αλληλεγγύης στους απεργούς και στους 5 συλληφθέντες συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.
Αρνήθηκαν το σωματείο μας να εκφράσει τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για το ποια συνδικαλιστική δύναμη στέκεται αταλάντευτα αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζόμενων και ποιες δυνάμεις τάσσονται με τη διοίκηση και την εργοδοσία.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχετικό ψήφισμα καθώς και μερικά χρήσιμα στοιχεία:
 Ψήφισμα
Αλληλεγγύη στο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Αξιοποιώντας το τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, η εργοδοσία κατέθεσε (στις 7/1/2020) μηνύσεις σε βάρος απεργών συνδικαλιστών και εργαζομένων, με βάση τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε πέντε συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.
Οι 5 συλλήψεις
συνδικαλιστών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.
Η αλληλεγγύη στην απεργία και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ, για αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!
Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις!
Υπογραφή τώρα Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου!

 ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ξεπερνούν τις 3 εβδομάδες οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον Όμιλο ΟΤΕ, μία από τις μεγαλύτερες εγχώριες εταιρείες (της οποίας μόνο το 5% κατέχει το ελληνικό Δημόσιο, με το 45% ν' ανήκει στην Deutsche Telekom). Η Απεργία ξεκίνησε με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους της (εννιά διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων), ανάκληση των απολύσεων κι εξίσωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων προς τα πάνω, με ποσοστά συμμετοχής να αγγίζουν το 100%. Η απεργία έχει κυριολεκτικά θαφτεί από τα ΜΜΕ παρά τις 5 συλλήψεις συνδικαλιστών στο κεντρικό κατάστημα της Θεσ/νίκης.

Αδιάλλακτη η εργοδοσία, χαρακτηρίζει εξ' αρχής την απεργία παράνομη και καταχρηστική, χωρίς καν να πάει σε δικαστήριο, απειλεί με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου κι απαιτεί τη δίωξη των συνδικαλιστών περιφρούρησης, για "παράνομη βία και διατάραξη κοινής ησυχίας και οικιακής ειρήνης" και "για το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτηρίων και παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους", προκλητικά επικαλούμενη το "δικαίωμα στην εργασία".

Μιλούν για μισθούς και καταπατημένα δικαιώματα, όταν:

Στον ΟΤΕ, τα κέρδη του φτάνουν τα 1,3 δις μεικτά, δίνουν 340 εκατομ. μέρισμα σε μετόχους (ποσό πολύ μεγαλύτερο απ' τη μισθοδοσία 15.000 εργαζομένων), πληρώνουν στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο 1,4 εκατομμύρια ετησίως, δίνουν "μισθούς" σε δ/ντές και λοιπά golden boys που ξεπερνούν αυτούς των υπουργών και βουλευτών, ενώ το 45% των εργαζομένων του πληρώνεται από 340, μέχρι 580 ευρώ καθαρά, το 25% των εργαζομένων πληρώνεται από 580, μέχρι 680 ευρώ καθαρά και το συνολικό ποσό που αφορά τη μισθοδοσία των εργαζομένων, μειώθηκε στο 50%, μέσα σε 5 χρόνια (προφανώς όχι του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου).

Μιλούν για "δικαίωμα στην εργασία" αυτοί που γενικεύουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, που αρνούνται να υπογράψουν ΣΣΕ για όλους, που απολύσανε κόσμο Παραμονή Πρωτοχρονιάς και δεκάδες άλλους τα τελευταία 2 χρόνια, επικαλούμενοι την "χαμηλή τους απόδοση", και πόσους ακόμη, με τη λήξη της σύμβασής τους, ενώ μεθοδεύουν την απεργοσπασία με χίλιους δυο τρόπους (εργασία στο σπίτι, υποτιθέμενο προσωπικό ασφαλείας, εναλλαγή κτιρίων και χρήση κτιρίων άλλων επιχειρήσεων).

Μιλούν για "αντιδημοκρατικό φαινόμενο" αυτοί που απαιτήσανε τη συνεχή παρουσία της Αστυνομίας έξω από τους χώρους εργασίας, τις μέρες της απεργίας, για να τρομοκρατηθούν οι απεργοί.

Δεν είναι κρυφός εξάλλου, ο σχεδιασμός της Εταιρείας για ίδρυση θυγατρικών στο εξωτερικό, και μεγάλη μεταφορά προσωπικού – κοντά στο 50% - με προφανώς δυσμενέστερους όρους, σε νέα «αναπτυξιακά, επενδυτικά πεδία», προκειμένου να βελτιωθούν οι δείκτες «ανταγωνιστικότητας» του Ομίλου. Αντί να αναπτυχθεί εντός, ρίχνοντας και τις τιμές – έχουμε από τις ακριβότερες τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη – προωθείται η ολοκλήρωση του ξεπουλήματος (απαξίωση, κατάτμηση, ξεπούλημα), μέσ’ από υπεργολαβίες  και υποστελέχωση.

Οι 5 συλληφθέντες απεργοί κατέθεσαν μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μήνυση στη Διοίκηση του ΟΤΕ, για "ψευδή καταμήνυση και παρακώλυση συνδικαλιστικού έργου", ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος τους.

Δεκάδες εργατικά Σωματεία έχουν υπογράψει το ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των απεργών (ακόμη και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ) και καταδίκης της σύλληψης των συνδικαλιστών, ενώ το δικό μας «περί άλλων τυρβάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου