Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Για την αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική στάση της Διευθύντριας του 4ου Δ.Σ. Βέροιας


Βέροια, 16/2/2020

Καταγγέλλουμε την αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική στάση της εκπαιδευτικού και συνδικαλίστριας με την παράταξη της ΔΗΣΥ κ. Κουκουρίκου Αρίστης, διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, για την αυταρχική απόπειρα παρεμπόδισης του δικαιώματος της ελεύθερης συνδικαλιστικής ενημέρωσης και την αναίτια επίθεσή της στην Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας κι εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Άννας Κοκοζίδου.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της
περιοδείας για την έγκαιρη ενημέρωση και καλύτερη προετοιμασία της απεργίας της 18/2 ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου-Βρούτση, κατόπιν και της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., τα εκλεγμένα μέλη της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) επισκέφθηκαν το σύνολο σχεδόν των Δημοτικών Σχολείων και μεγάλο αριθμό Νηπιαγωγείων. Η κ. Κουκουρίκου, αντιλαμβανόμενη τη σχολική μονάδα που διευθύνει ως τσιφλίκι της, επιτέθηκε φραστικά στην Αντιπρόεδρο, εμφανώς ενοχλημένη από την επίσκεψη για την ενημέρωση των συναδέλφων ενόψει της απεργίας.

Δε μας ξενίζει η αντισυνδικαλιστική και αντισυναδελφική συμπεριφορά της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού. Άλλωστε, ήταν η ίδια που, την περίοδο της απόπειρας εφαρμογής από την κυβέρνηση Σαμαρά της αξιολόγησης-χειραγώγησης, ποδοπάτησε βάναυσα τις ομόφωνες αποφάσεις της ΔΟΕ που καλούσαν σε αποχή τους διευθυντές των σχολικών μονάδων από τα «επιμορφωτικά» σεμινάρια της αξιολόγησης, δείχνοντας με τη στάση της αυτή πως έχει επιλέξει την απέναντι όχθη από αυτή του εκπαιδευτικού κινήματος.

Περιμένουμε από το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας και από τη ΔΗΣΥ να καταδικάσουν απερίφραστα αυτή τη συμπεριφορά.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντιστέκονται σε τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές και να υπερασπίζονται το αναφαίρετο δικαίωμά τους για ανεμπόδιστη συνδικαλιστική ενημέρωση.

Πιστεύοντας πως είναι αυτονόητο δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση των μελών των Δ.Σ. των σωματείων να επισκέπτονται τους χώρους δουλειάς και να ενημερώνουν τους εργαζόμενους, καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως τέτοιες αυταρχικές συμπεριφορές ούτε μας φοβίζουν ούτε μας πτοούν και θα συνεχίσουμε, τιμώντας όλους τους συναδέλφους, να αγωνιζόμαστε και να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου