Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Για την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ


 Για την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

Θα δυναμώσουμε τον αγώνα στους χώρους δουλειάς με αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να αλλάξουν συνολικά τα πράγματα στο συνδικαλιστικό κίνημα, για την ανατροπή                           της αντιλαϊκής πολιτικής

Με «υπόγειες» συνδιαλλαγές και τεχνητές συγκολλήσεις έκλεψαν έδρα της ΔΑΣ στην ΕΕ

Την Δευτέρα 19/12/2022 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που προέκυψε από το 38ο Συνέδριο για να εκλέξει το Προεδρείο του, τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καθώς και να συζητήσει τη συγκρότηση των υπόλοιπων οργάνων της Συνομοσπονδίας.

Στη συνεδρίαση αυτή η ΔΑΣ τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να παλεύουν αταλάντευτα ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και ενάντια στην στρατηγική στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων που στηρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Επισημάναμε ότι θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, σε κάθε τόπο δουλειάς για να αλλάξουν τα πράγματα στο συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αναφέραμε ότι παρά την αύξηση των δυνάμεων μας δεν ανατράπηκε ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων, δεν ανατράπηκε η κυρίαρχη λογική της πλειοψηφίας που υπηρετεί τον ευρομονόδρομο, τον κοινωνικό εταιρισμό και την συνδιαλλαγή με το αστικό κράτος και τις διακρατικές ενώσεις του κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ με την ψήφο των ηγεσιών των παρατάξεων της πλειοψηφίας στην σαπίλα της ITUC/Διεθνής Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Αυτή η σαπίλα ήρθε στην επιφάνεια με την πρόσφατη σύλληψη του Γενικού Γραμματέα της ITUC, που κατηγορείται για χρηματισμό από τα διάφορα lobby των μονοπωλίων στο Ευρωκοινοβούλιο ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο την πολύμορφή παρέμβαση των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών για τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος. Χρηματοδοτήσεις συνδικάτων που γίνονται είτε νόμιμα είτε παράνομα για να στηρίξουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για να προωθούν την «κοινωνική ειρήνη», την ενσωμάτωση και την  υποταγή των εργαζομένων στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των μονοπωλιακών ομίλων.

Με «υπόγειες» συνδιαλλαγές και τεχνητές συγκολλήσεις έκλεψαν έδρα της ΔΑΣ στην ΕΕ

Κατά την συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου επιβεβαιώθηκαν οι διάφορες φήμες που είχαν διαρρεύσει για την υφαρπαγή της τέταρτης έδρας της ΔΑΣ στην Εκτελεστική Επιτροπή από τις ηγεσίες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της  ΕΑΣ (ΜΕΤΑ),  που με βάση τα αποτελέσματα του Συνεδρίου ανήκε στην ΔΑΣ.

Με μια τεχνητή συγκόλληση και κυριολεκτικά κάτω από το τραπέζι, κρυφά από τους ίδιους τους εργαζόμενους κατέβασαν αυτές οι δυο παρατάξεις κοινό ψηφοδέλτιο μοιράζοντας έτσι τις «καρέκλες» στην Εκτελεστική Επιτροπή την ίδια στιγμή που σε μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία, σε Συνέδρια Ομοσπονδιών (π.χ. ΟΛΜΕ και αλλού) αλλά και στο ίδιο το τελευταίο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ζητούσαν την ψήφο των συναδέλφων με ξεχωριστά ψηφοδέλτια. Από τις τοποθετήσεις τους άλλωστε στο Γενικό Συμβούλιο δεν είχαν κανένα πρόβλημα να παραδεχθούν ότι κινούνται κάθε φορά όπως τους βολεύει(!!!) αφού από την μια έκαναν λόγο για μια «εκλογική συνεργασία» που αφορά μόνο την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής(!) κι απ’ την άλλη δήλωναν «προγραμματική συνεργασία».

Ο εμπαιγμός των συναδέλφων και η συνδικαλιστική αλητεία των δυνάμεων αυτών ξεπερνάει κάθε όριο. Με αυτή την μεθόδευση από τη μία αλλοίωσαν τον πραγματικό συσχετισμό του 38ου Συνεδρίου και την ψήφο χιλιάδων εργαζόμενων εκλέγοντας με 9 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο 2 έδρες στην Εκτελεστική Επιτροπή (το δε ΜΕΤΑ που πήρε με την ψήφο των εργαζομένων μόνο 3 έδρες από τις 85 του Γενικού Συμβουλίου, έβγαλε 1 εκπρόσωπο στην Εκτελεστική Επιτροπή!!!) ενώ η ΔΑΣ με τον διπλάσιο αριθμό εδρών στο Γενικό Συμβούλιο (18) εξέλεξε μόνο 3 έδρες στην Ε.Ε., όσες δηλαδή εξέλεξε και η τέταρτη παράταξη η ΕΑΕΚ, (η παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) που έχει 13 εκλεγμένους στο Γενικό Συμβούλιο (5 λιγότερους δηλαδή από την ΔΑΣ, όσο είναι και το μέτρο εκλογής στην Εκτελεστική Επιτροπή). Από την άλλη έδωσαν την ευκαιρία στην παράταξη της ΔΑΚΕ να είναι αυτή η πρώτη παράταξη στην Εκτελεστική Επιτροπή και η μοναδική που θα έχει 4 έδρες.

Οι «υπόγειες» συνδιαλλαγές των δύο αυτών παρατάξεων αλλά και ο άκρατος τυχοδιωκτισμός τους δεν θα μείνει ούτε κρυφός αλλά ούτε και αναπάντητος από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Ως ΔΑΣ θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε εκλεγμένο μας σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να θέτουμε αγωνιστικά στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, κόντρα στον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό αλλά και τις δυνάμεις του καιροσκοπισμού. Θα δυναμώσουμε τον αγώνα στους χώρους δουλειάς διεκδικώντας σύγχρονους όρους εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με διεύρυνση των κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων, με ένα κίνημα που θα εκδηλώνει την αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργαζομένων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Αθήνα 19/12/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου