Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Κρείττον του λαλείν το σιγάν - Μια απάντηση στη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κρείττον του λαλείν το σιγάν

Βέροια, 10/5/2023

Αγαπητοί συνάδελφοι της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,

όταν σας πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη είναι φρονιμότερη η σιωπή. «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», έλεγαν οι αρχαίοι και στην περίπτωσή σας ταιριάζει γάντι.

Στην ανακοίνωσή σας με την οποία νομίζετε πως απαντάτε σε όσα σας καταλογίζει το εκλεγμένο μέλος μας στο Ν.Τ. Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ, επιχειρείτε ανεπιτυχώς να κρύψετε πίσω από τις πολυμασημένες φιοριτούρες περί αυτόνομου σχήματος τη στρατηγική σας σύμπλευση και συμπόρευση όχι απλώς με φίλα προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ συναδέλφους αλλά με μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία κατά δική σας δήλωση τους αποδίδετε τον χαρακτηρισμό του αριστερού.

Στη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ φαίνεται ότι χωράνε όλες οι πολιτικές. Και αυτές που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και αυτές που οραματίζονται ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Και αυτές που μάχονται εναντίον της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και του ΟΟΣΑ, που οι πολιτικές τους εφαρμόζονται και στην Παιδεία, και αυτές που πίνουν νερό στο όνομά τους. Οι διαφορές μας λοιπόν είναι πολιτικές και όχι προσωπικές.

Δικαίωμά σας φυσικά αναφαίρετο να συνεργάζεστε με όποιον θέλετε και να ανακαλύπτετε αριστερούς στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά αυτά οι συνάδελφοι τα βλέπουν και τα κρίνουν.

Δε θα σας ακολουθήσουμε στο ύφος και στη λάσπη της ανακοίνωσής σας εναντίον του συναδέλφου μας. Οι εκπαιδευτικοί και γενικά ο λαός έχει μπροστά του δύσκολους αγώνες. Κι εμείς θα είμαστε στο πλευρό του.

Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστο πως για την ταμπακιέρα δε λέτε κουβέντα! Πώς να πείτε άλλωστε, αφού όσα σας καταλόγισε το εκλεγμένο μέλος μας στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Η ΑΣΕ τοποθετήθηκε πολιτικά και συνδικαλιστικά σε ένα ζήτημα, που κατά τη γνώμη μας αφορά τους συναδέλφους, και έχει να κάνει με την ύπαρξη των παρατάξεων και ό,τι αυτές πρεσβεύουν στο κίνημα. 

Η ΑΣΕ, σε αντίθεση με εσάς, τείνει το χέρι σε κάθε έντιμο συνάδελφο που - άσχετα από λάθη κι επιλογές του παρελθόντος για τα οποία μάλιστα ο συνάδελφος Χατζησάββας Παναγιώτης έχει σταθεί πολλές φορές δημόσια αυτοκριτικά - κατανοεί σήμερα πως η μόνη δύναμη που αντιπαλεύει με συνέπεια τη νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή κι αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Ως παράταξη δώσαμε και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους συναδέλφους για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και όχι μόνο. Για τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, την υγεία, την ακρίβεια, την ειρήνη. Ο κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα μπορεί να κρίνει τη στάση μας αυτή.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου