Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Απόφαση Δ.Σ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για την εγκύκλιο για 30ωρο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ    Βέροια  2-02-2018
Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ          Π397
Τηλέφωνο     : 2331026286    ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου           
FAX  : 2331026286                                              
e-mail         : ekpeima@gmail.com              
Ιστολόγιο   : ekpeima.blogspot.com
Θέμα :  Απόφαση Δ.Σ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ημαθίας για την εγκύκλιο για 30ωρο
Μετά το υπ. αριθ. 495/1-2-2018 έγγραφο της ΔΟΕ, την Πέμπτη 2/2/2018 κατά τη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ημαθίας αποφάσισε τα παρακάτω:
1.  Καλεί τους Συλλόγους διδασκόντων (κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο διοίκησης των σχολικών μονάδων) να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως έκαναν μέχρι σήμερα και να μην εφαρμόσουν καμιά εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα. Η αρμοδιότητα της εκτίμησης των περιπτώσεων παραμονής πέραν του διδακτικού ωραρίου, σύμφωνα και με τον τελευταίο νόμο 4512/2018, ανήκει στους Συλλόγους διδασκόντων.
2.  Κανείς/καμιά συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο Σύλλογος διδασκόντων ή ο διευθυντής δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία. Ο Σύλλογος διδασκόντων έχει ήδη αναθέσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς όλες τις εξωδιδακτικές εργασίες και είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για τον καθορισμό τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέες συνεδριάσεις των Συλλόγων διδασκόντων με αυτό το θέμα αυτή τη χρονική στιγμή.
3.  Καλούμε τους Διευθυντές-Διευθύντριες των Δημοτικών σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του σωματείου μας και της ΔΟΕ και να μην εφαρμόσουν την 30ωρη παραμονή.
4.  Καλούμε τους συναδέλφους να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του κλάδου και της ΔΟΕ, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει τα γεύματα, για όσα παιδιά δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα, να δίνονται στο σπίτι τους. Καμία ανάληψη αρμοδιοτήτων που αντιστοιχούν στα καθήκοντα άλλων επαγγελμάτων, όπως τραπεζοκόμων, τεχνολόγων τροφίμων κ.α.
Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ., στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου