Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΣΕΠΕ Ημαθίας: Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους. Καταγγέλλουμε την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ».



Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Καταψήφισε η ΔΑΚΕ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ      Βέροια  21-12-2017
Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ                  Π386  
Τηλέφωνο     : 2331026286        
FAX  : 2331026286               ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου           
e-mail         : ekpeima@gmail.com              
Ιστολόγιο   : ekpeima.blogspot.com

Θέμα :  «Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους. Καταγγέλλουμε την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ»

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ» και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ. Με την μονομερή κι έξω από κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ, προετοιμάζεται το έδαφος για νέα δεινά για όλους τους λαούς της περιοχής.

  Στην προσπάθειά τους οι ΗΠΑ να αποφύγουν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και στοχεύοντας πάντα στον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων,  εγκληματούν - μαζί με το Ισραήλ - για μια ακόμη φορά σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ο βασανισμός ενός ολόκληρου λαού, η βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, η ανέγερση του τείχους του αίσχους, με τους εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από κανέναν.

 Μεγάλες και διαχρονικές είναι οι ευθύνες για το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς κι όλων των ελληνικών κυβερνήσεων. Η αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ, η εμπλοκή της χώρας στους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς της αμερικάνικης κυβέρνησης, και ο συστηματικός εξωραϊσμός του αμερικάνικου παράγοντα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμπλέκουν τη χώρα μας στα επικίνδυνα σχέδια για την περιοχή.

   Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

  Να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να εμπλέκει τη χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ. 

   Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τα δίκαια αιτήματά του. 

TΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου