Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΣΕΠΕ Ημαθίας: Κάτω τα χέρια από την Απεργία



Το ψήφισμα για το δικαίωμα στην απεργία κατατέθηκε από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ) και έγινε απόφαση του Συλλόγου μας ΟΜΟΦΩΝΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ    Βέροια  21-12-2017
Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ                  Π388   
Τηλέφωνο     : 2331026286        
FAX  : 2331026286                 ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου           
e-mail         : ekpeima@gmail.com              
Ιστολόγιο   : ekpeima.blogspot.com

Θέμα :  «Κάτω τα χέρια από την Απεργία»
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας, έφερε την Τρίτη 4/12, νύχτα στα κρυφά στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νομική κατάργηση της Απεργίας.
Το απεργιακό δικαίωμα, η οργάνωση των εργαζομένων, τα συνδικάτα και κυρίως τα κλαδικά είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Διακαής τους πόθος να βάλουν φρένο στη δυνατότητα των εργαζομένων να απαντούν σε μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, να επιβάλλουν εργασιακό σιωπητήριο, μας θέλουν μονίμως αιφνιδιασμένους, δίχως δυνατότητα αντεπίθεσης, με τα χέρια δεμένα, υποταγμένους, έρμαια στις αιματηρές ορέξεις του κεφαλαίου.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο καλύτερος εντολοδόχος του ΣΕΒ και των μεγαλοεργοδοτών, οι οποίοι τρίβουν τα χέρια τους. Είναι τόσο μεγάλη άλλωστε η χαρά τους για τη βρώμικη δουλειά που κάνει η κυβέρνηση και για τη χιονοστιβάδα των αντιλαϊκών μέτρων που πέρασε ή προωθεί, που δε διστάζουν ανοιχτά να της δώσουν τα συχαρίκια τους!!!
Η επίθεση, όμως, στο απεργιακό δικαίωμα αποκαλύπτει, επίσης, ότι φοβούνται τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες.
Αποδεικνύεται, ακόμα, πως το αντίστοιχο του success story της κυβέρνησης Σαμαρά αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη ανάπτυξη» δεν είναι τίποτα περισσότερο από παραμύθια της Χαλιμάς αφού, αν ήταν τόσο «δίκαιη» η ανάπτυξη που υπόσχονται, τότε γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις των εργαζομένων και επιχειρούν να καταργήσουν το ισχυρότερο εργαλείο εργατικής αντίστασης που είναι η Απεργία;
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
πρόκειται για μια επίθεση που δεν έχει προηγούμενο. Ανεξάρτητα από το πόσο συμμετέχει κανείς στο κίνημα, στις κινητοποιήσεις και στις απεργίες, δεν υπάρχει κανείς εργαζόμενος που να μην τον αφορά, που να μην χτυπά τα συμφέροντά του, που να μην υποθηκεύει το μέλλον του και της οικογένειάς του. Η απεργία ήταν το όπλο με το οποίο οι προκάτοχοί μας, οι πατεράδες και οι παππούδες μας, απέσπασαν σημαντικές κατακτήσεις για το ωράριο εργασίας, για την ασφάλιση, για την προστασία της οικογένειας και αμέτρητα άλλα. Κανένας δε μας τα χάρισε! Ό,τι ξεθεμελιώνουν σήμερα σιγά – σιγά, είχε κερδηθεί με οργανωμένους αγώνες, πολλές φορές με αίμα, ακόμα και με νεκρούς, μα κυρίως και σχεδόν πάντα μετά από σκληρές απεργιακές μάχες.
Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων και στην προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας, δικαίωμα για το οποίο δόθηκαν αμέτρητοι αγώνες και χύθηκε πολύ αίμα.
Κάτω τα χέρια από την Απεργία.
Κάτω τα χέρια από το Εργατικό – Λαϊκό Κίνημα. 

TΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου